Eibert Pieper

Ondernemer, judoka, schutter, vader

Media 

Algemeen Dagblad, 29 maart 2018
Door Hans van der Ham

Eibert Pieper (bijna 75) knapte huizen op, ging op de fiets naar zijn werk, tapte biertjes en bakte friet. Bovendien was de geboren Barnevelder succesvol judoka en geslaagd ondernemer. En dat, terwijl hij al sinds zijn zevende blind is.

Lees hier het hele artikelOmroep Gelderland 

Blinde alleskunner
Hij is al 64 jaar blind, maar Eibert Pieper heeft altijd gedacht in mogelijkheden. Hij snoeit zijn eigen bomen en bouwt zijn eigen kippenhok. Hij haalde als eerste blinde judoka in Europa de zwarte band. En hij is viervoudig Nederlands kampioen luchtgeweerschieten voor blinden en slechtzienden.


Lintje voor blinde topsporter (2013)

De blinde topsporter Eibert Pieper (70) mag zich sinds vrijdag 26 april 2013 Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. Deze is uitgereikt op Paleis Het Loo in Apeldoorn. 

Lees hier het hele artikel

Schietsport op de Ziezo beurs (Telegraaf)
Blinden met een geweer, slechtzienden achter het stuur en judoka’s met een blinddoek voor. Dat zijn de meest in het oog springende taferelen die bezoekers van de ZieZo-beurs voor mensen met een visuele handicap kunnen verwachten. 
 
Lees hier het hele artikel

 


 


 


 

 

 

 

Gastenboek

Jeannette Pieper
10-05-18 21:35:25
Ik heb dit boek met zoveel bewondering gelezen, ik kon niet stoppen met lezen..Ook al is het mijn oom , al was dat niet zo dan is het een prachtig boek met een lach en een traan, veel dingen die ik nog niet wist, diep respect, heb genoten van het prachtige boek..
Arda Eickhoff
23-04-18 17:33:12
Lieve Eibert, wij hebben je boek gelezenwij vonden het zeer aangrijpend het raakte ons wel vooral je jeugdjaren voor jou niet fijn In de sport heb je hèt gevondendaar blink je in uit.Verbouwen daar ben je een kei in je had wel aannemer kunnen worden.Maar je ondernemingschap ging je ook goed af.kortom nu geniet je samen met yvonne met volle teugen je bent een echte Bourgondië .wij kijken uit naar het volgende boek. Veel liefs Dirk & Arda
Udo Kleinhuis
19-04-18 00:01:52
Heb het boek bijna in een keer uit gelezen. Wist natuurlijk al veel van jullie, maar ook veel niet. De momenten dat ik met jullie en natuurlijk speciaal de judo momenten, mee gemaakt Heb, zal ik nooit vergeten. Ook wil ik mijn respect naar Yvonne uit dragen. Een sterke vrouw die Eibert altijd gesteund heeft. Hoop nog vele jaren van onze vriendschap te genieten. Groetjes van Udo.
Rachelle Helmans
17-04-18 21:47:13
Zondag, na jullie super gezellige viering heb ik de helft al gelezen. Vanavond de rest.. Wauw!

Dat je bijzonder bent ome Eibert, dat wist ik al. Maar nu weet ik nog zoveel meer. En tante Yvonne, ook voor jou heel veel respect! Wat een turbulente jaren hebben jullie zo gehad!

En stiekem, heel stiekem, ben ik best trots dat er zelfs een hele kleine verwijzing naar mij in staat. Haha!

Super boek, een boek wat laat zien dat er veel meer in iemand zit dan er wordt gezien door de mensen eromheen. Een aanrader!
JM den Oudsten
09-03-18 10:35:27
Lieve Eibert,

Nu een eigen site en een eigen boek waarin vast niet alle verhalen pasten. In mijn hoofd zitten zoveel meer herinneringen en gedachtenfoto's van alle (bijzondere)momenten die ik met je heb mee-gemaakt.
Zoveel van je geleerd en met je gedeeld.

Gefeliciteerd, blijf vooral jezelf en in mijn leven.

Lieve knuffels,

J.M.
Tonen: 5  10